loves

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, 24 November 2011

takkan dilupa!!!

Ibu Izz seronok sgt baca blog gha - mbe UTM

time die cerita pengalaman pregnant dan skarang tgh berdebar tunggu masa, buat Ibu Izz teringat masa mengandung dan melahirkan Muzaffar :)

*Baju pertama yg Muzaffar pakai - terima kasih MAK AKO*

Memang takkan boleh dilupakan sampai bila2 ialah masa Muzaffar lahir ke bumi ni!! Hanya Allah yang tahu betapa seronok dan bersyukurnya dapat melahirkan satu lg umat Muhammad, dan melahirkan zuriat sekaligus waris kepada suami tercinta!!

sangat-sanagat terharu bila Abah Izz - Emar Imran Muhammad, kucup2 dahi dan tangan..bagi semangat, bg ketenangan...saat di labour room! ingat lagi ayat die "kalau la abg boleh amik sakit syg tu.." "Abang sayang sgt kat sayang..terima kasih kerana melahirkan zuriat kita.."

*hm..tibe2 sebak pulak!*


tapi memang sangat2 hargai kehadirannya disisi masa tu..

Abang usap2 ubun kepala, kucup2, bg semangat..masa nak tgu buka 10cm tu..

tp...ade gak yg klaka nye!! teori abang!! hehe..siap cakap lg.. "sayang ikut teori abg..ayg layankan je..mcm kita nak berak..jgn tahan..bia kan je..tp jgn teran..bia kan je.."

hehe..comelkan?? tgh sakit2 pon boleh tergelak ngn ayat2 abg :D mmg sgt2 menenangkan! hehehe~

masa tgh meneran pulak..abg tolong angkatkan badan..tolong bg semangat utk teran!!
"Sayang!! push lg..abg tau syg boleh!!"
"Sayang...dah nampak kepala dah! hehe..teran lg..."

Yang bestnye, tgk abg! die yg excited lebih!! hehehe..
Bersyukur sgt2..Muzaffar selamat dilahirkan dgn sihat tanpa sebarang masalah :)

Lokasi: HUKM, Cheras
Masa: 4.48 pagi
Berat: 3.34 kg


*sempat tangkap masa meneran! hehe~*

 *budak ensem dah 3 hari*

*mcm syok pulak menaip..teringat kisah lame yg best! skang ni nak tunggu adik2 kembar pulak! hehe~*

Wednesday, 23 November 2011

encem+comot

layankan je gambar Abg Long Muzaffar yg sonok sgt makan biskut~
*on the way balik raya haji dr Kelantan ke KL*





*last skali senyum! nampak pipi bulaaaattttt~*

Friday, 18 November 2011

bukan 1 tapi 2!!

alhamdulillah!~

Isnin haritu check up, rupe2nye Izz akan dapat DUA adik!!
hehe..alhamdulillah...~

Subhanallah..kami sekeluarga memang betol2 tak expect!!! dah 28 minggu baru tau rupenye ade DUA

yang agak klakanya..doktor pon terkejut!! slame ni die scan memang tak nampak..kami pon nampak 1 je..kali ni ada DUA!!!
Smiley

Ya Allah, besar sungguh nikmat yang KAU berikan..

Izz nanti akan jadi abang kepada DUAadik-adiknya!! hehehe~


*belah kiri, kepala no. 1, yang belah kanan tu bontot n kaki die no. 2 :)*
*yg bawah sama je, tapi tak clear sket~* 

*perbezaan check sebelum ni, hanya nampak satu, this time doktor lukis 2 pulak*

hm..actually..ibu Izz pon tgh takut jugak...berdebar nak lahirkan dan membesarkan kembar, disamping abang hensemnya, MUHAMMAD IZZ MUZAFFAR..

doakan yg terbaik untuk ibu Izz ye :) 

*Abang Long Izz Muzaffar yg hensem, baik dan cerdik akan jaga adik2 nya!*

Thursday, 10 November 2011

testing..testing...

hehe..test untuk blog baru :)
blog untuk famili Izz - IBU, ABAH, dan ADIK BERADIK IZZ